Egy növényi kivonat gátolja a hasnyálmirigy rák kialakulása


Egy növényi kivonat gátolja a hasnyálmirigy rák kialakulása


Nemrég találtam hasnyálmirigy rákos sejteket megölni gyógynövény is úgy tűnik, hogy a eredményeként a gyulladásgátló tulajdonságokkal, hasnyálmirigy rák kifejlődésének szerint állítják a kutatók a Kimmel Rákkutató központ Jefferson. Az adatok a AACR 100 éves találkozó 2009 a Denver mutatták be.

Thymoquinone, a fő alkotórésze az olaj kivonat egy közel-keleti gyógynövény magja Nigella sativa, gyulladáscsökkentő, hogy csökkentik a hasnyálmirigy rákos sejtek, a gyulladásos mediátorok felszabadulását kiállított szerint Hwyda Arafat, MD, Ph.D., műtét, a Jefferson Medical College of Thomas Jefferson Egyetem professzora és tagja a Jefferson hasnyálmirigy, biliaris központ kapcsolódó rák.

Nigella sativa magvak és az olaj használják a hagyományos orvoslás sok közel-keleti és ázsiai országok. Segít kezelni egy széles sor-ból betegségek, beleértve néhány immunrendszer és a gyulladásos betegségek, mondta Dr. Arafat. Korábbi tanulmányok is kimutatták, hogy rákellenes hatása, a prosztata- és vastagbélrák rák.

A korábban közzétett megállapításokat, hogy thymoquinone gátolja a hiszton deacetylases (HDACs), Dr. Arafat és kollégái, mint a gyulladásgátló tulajdonságokkal, a thymoquinone és A, trichostatin korábban kimutatta, gyulladás kapcsolódó rák orvoslására HDAC inhibitort.

A kutatók használt hasnyálmirigy ductalis adenocarcinoma (PDA) sejtek, amelyek közül néhány volt előkezelt az a citokin TNF-alfa, hogy rábírja a gyulladás. Thymoquinone szinte teljesen megszüntette a kifejezés több gyulladásos citokinek, beleértve a TNF-alfa, interleukin-1beta, interleukin-8, Cox-2 és MCP-1, egy hatás, ami ennél is jobb a hatás trichostatin A.

A gyógynövény is gátolja az aktiválás és a szintézis a NF-kappaB, a transzkripciós faktor, hogy hozták összefüggésbe a gyulladás kapcsolódó rák. Aktiválás az NF-kappaB a hasnyálmirigy-rák volt megfigyelhető, és a hasnyálmirigy-rák kemoterápiás szerek ellenállás tényező lehet. Ha állati modellek a hasnyálmirigy rák thymoquinone kezeltek, 67 százaléka a daganatok voltak jelentősen összezsugorodott, és a daganatok gyulladáskeltő citokinek szintjének jelentős mértékben csökkentek.

Gyulladás hozták összefüggésbe, a fejlesztés több szolid tumor rosszindulatú. Krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, örökletes, és a szórványos, társul a hasnyálmirigy-rák kialakulásának kockázatát.

"Ezek nagyon izgalmas és új eredményeket," mondta Dr. Arafat. "Nem csak a krónikus pancreatitis hasznára ez, de is számos más csoportok, a kialakulásának kockázatát vagy megismétlődésének a hasnyálmirigy-rák, mint magas kockázatú család tagjai és a műtét utáni betegek. Ezek erős hatások ígéretesnek a gyógynövény a potenciális preventív és terápiás stratégia a hasnyálmirigy-rák. Ennél is fontosabb a gyógynövény- és olaj biztonságosnak mérsékelten, és ezer éve jelentett mérgező hatások nélkül használták."