Gyakori növény segíthet küzdelem Zika vírus

Gyakori növény segíthet küzdelem Zika vírus


, PHOENIX, Ariz.-anyagok általános növény képes megölni a lárva a szúnyog, amely segít Zika, a chikungunya és a dengue okozó vírusokat láz. Ez a felfedezés egy tini, a Fülöp-szigeteken. Kutatásai segíthet az állami egészségügyi tisztviselők dolgozzon ki egy módja annak, hogy lassú e halálos betegségek terjedésének. Ez is adhat lakástulajdonosok tippeket arról, hogyan házi sört saját szúnyog gyilkos koktél.

(DEN-gay) dengue-vírus az egyik fő oka a betegség és a halál az egész a trópusokon és szubtrópusokon. A betegség terjedését az Aedes aegypti (Eh-JIP-tye AY-dees) szúnyog. Dengue okozza a magas láz, súlyos fejfájás és ízületi fájdalom, egyéb tünetek között. Nincs vakcina, hogy megakadályozzák, hogy akár 400 millió ember szerződés dengue évente, a Centers for Disease Control és megelőzés. Több mint egyharmada minden ember a bolygón élő területeken a fertőzések kockázatának 。  a nagy körzeten belül van a Fülöp-szigeteken. , Ahol Jerouen Pál Lumabao él. Egy 10th Útgyalu: Daniel R. Aguinaldo országos középiskolás Davao City, azt akarta, hogy keres valamit, ami legalább lassan dengue meg terjedését. Tudta, hogy sok rovar-elejtésre vegyi anyagok a növényekben először fedezték fel. A 17 éves úgy kipróbálni új jelölteket, hogy ő kivont három növények közös, hogy hol lakik.

Az egyik az, hogy a comb-magas gyomnövény neve tawa-tawa (Euphorbia hirta). Egy másik, egy vonzó, a San Francisco-növény (Codiaeum variegatum) nevű évelő. Mivel a levelek színes, emberek gyakran növény, a kertek és a yard, mondja Jerouen. (Ismert, mint a tarka croton, ez a növény is termesztik mint a kivitelezés, a hűvösebb, mérsékelt övezetek.) A harmadik a citromfű (Cymbopogan citratus), amelyet használnak a főzéshez nevű gyógynövény.

Sok rovar-elejtésre kivonatok izolált a növény levelei áztatással alkoholt. És ez alapvetően mit Jerouen. Miután felvette a levelek, ő szárított őket egy hétig. Aztán ő alkoholba mártott minden típus. Utána hagyta, hogy az alkohol elpárologjon. Mi maradt még volt egy koncentrált olajos folyadék teljes növény gyártott vegyi anyagok.

Ő tesztelte ezeket a kivonatokat csöpögő kis mennyiségű őket a vízbe, hogy szúnyog tojás és lárva. A tawa tawa és a citromfű kivonat okozott a szúnyog lárvák, hogy dolgozzon ki szokatlanul. Ők kíván nem érett a egészséges felnőttek, Jerouen mondja. A San Francisco növényi kivonat azonban még a rovarok. Csak 24 óra alatt ez megölte az a szúnyog tojás és a lárva vízben.

Jerouen leírt eredményei itt, május 12-én az Intel nemzetközi tudományos és gépipari vásár. Társadalom által létrehozott, a tudomány és a közvélemény és a szponzorált az Intel, a verseny ebben az évben hozta össze 75 országban több mint 1750 diákjai. (SSP is publikál Science News diákoknak.)

Jerouen kutatásai középpontjában a dengue-láz terjedésének megelőzését. De az elmúlt hónapokban, az emberek váltak még inkább tudatában a Zika vírus. Ez, túl, a terjedését a szúnyogcsípés. Láz, bőrkiütések és szemgyulladás okozhat. Mi több, ha egy terhes nő kap fertőzött, a baba lehet, hogy végül születési rendellenességeket okoz. És akkor ott van a chikungunya, egy pusztító betegség, szándékunkban áll, hogy a hit Észak-Amerikában. Szúnyogok Aedes aegypti minden három vírus lehet továbbítani. Ez arra utal, hogy a Jerouen barátait növényi kivonatok válhat egy erős fegyver elleni küzdelemben a sok ijesztő betegség.

Aedes aegypti a faj a szúnyog, amely felelős a több trópusi betegségek, beleértve a dengue-láz, sárgaláz, a chikungunya és a nyugat-nílusi betegség vírusok.

Centers for Disease Control és megelőzés , vagy a CDC -egy ügynökség, az USA-ban osztály az egészségügyi és humán szolgáltatások, CDC feladata az egészség és a közbiztonság védelme a betegségek, sérülések megelőzése és a fogyatékkal élő és dolgozó. Teszi ezt vizsgálja a járványok, követés kitettségek amerikaiak fertőzések és a mérgező vegyi anyagok, és rendszeresen felmérése, diéta és egyéb szokások között reprezentatív keresztmetszetét adják az összes amerikaiak.

chikungunya Egy trópusi betegség, amely rendelkezik már bénító nagy számú ember Afrikában és Ázsiában. Ez okozta a vírus, hogy terjed a szúnyogok. Ez nemrég nem terjed széles körben egész meleg nemzetek. Több mint 3 millió ember szenvedett keresztül a kezdeti influenza-szerű tünetek. Nagy részét lehet is megy, hogy dolgozzon erős fájdalom, az izmok és ízületek, amit tud utolsó hónap és év. Nincs gyógymód vagy vakcina.

Dengue-láz Egy potenciálisan halálos fertőző betegség szúnyogok által átadott. Nincs vakcina még létezik, hogy megakadályozzák a fertőzés a vírus felelős a betegség, amely okozza a magas láz, súlyos fejfájás, ízületi fájdalom, fájdalom a szemek mögött, kiütés, csontfájdalom és néha enyhe vérzés. Egy súlyosabb formája a betegség, az úgynevezett dengue vérzéses láz ellenőrizhetetlen vérzés okozhat, ha nem kezelik azonnal.

Kivonat (v.), külön egy vegyi anyag (vagy valami alkatrész) komplex keveréke. (főnév) Egy anyag, gyakran koncentrált formában, hogy el lett távolítva a természetes forrásból. Kivonatok gyakran vett (például menta és levendula), növények, virágok, rügyek (pl. rózsák és szegfűszeg), gyümölcs (pl. citrom és narancs) vagy magok és diófélék, (mint például a mandula és pisztácia). Ezeket a kivonatokat, néha használják főzéshez, sokszor nagyon erős illatok és ízek.

lárva (többes szám: lárvák) egy éretlen élet szakaszában egy rovar, amely gyakran egy teljesen különböző formában, mint egy felnőtt. (Néha leírására használják a színpadon, a fejlesztés, a halak, békák, és egyéb állatok.)

évelő (botanika)-ban egy növény, amely több évig él. Néhány die vissza a zord időjárás (extrém meleg vagy hideg), de majd gyere vissza hónappal később, amikor a feltételek javulásával.

Társadalom a tudomány és a közvélemény (vagy SSP) egy nonprofit szervezet 1921-ben létrehozott, és a washingtoni székhelyű Megalapítása óta SSP óta nem csak támogatja a tudományos kutatás, hanem a tudomány, a közvélemény nyilvánosság bevonása. Készítette:, és folytatódik-hoz fuss három neves tudományos versenyek: A tehetségkutató (1942-ben kezdődött), az Intel nemzetközi tudományos és gépipari vásár (kezdetben indított 1950-ben) és Broadcom MASTERS (2010-ben létrehozott). Megosztottszolgáltatás-ellátó is közzéteszi a ítél-nyerő újságírás: a Science News (1922-ben indított) és a Science News diákoknak (2003-ban létrehozott). Az újságok is otthont egy sor-ból blogs (beleértve az Eureka! Labor).

mérgező Poisonous vagy tud kárt vagy megöli a sejteket, szöveteket vagy teljes szervezetek. Az ilyen méreg által jelentett kockázat mértéke a toxicitás.

trópusok a régió föld egyenlítő közelében. Itt a hőmérséklet általában meleg, a meleg, egész évben is.

szubtrópusokon Földrajzi régió eléri az elején a mérsékelt éghajlati övben (körül 40 ° North és 40° déli szélesség) a széleit a trópusokon, hogy a sávban a meleg éghajlat felöleli a külső has a bolygó. A trópusokon eljussanak a (körülbelül 23,5 ° északi szélesség) Ráktérítő és a Baktérítő (körülbelül 23,5 ° déli szélesség). A szubtrópusokon általában megbízhatóan melegebb, mint a mérsékelt éghajlaton, de tapasztalhatnak rövid ideig a fagy, hogy váratlan lenne igaz a trópusokon.

mérsékelt a földrajz, utalva a területeket, amelyek hűvösebb, mint a trópusokon, de melegebb, mint a sarki régiók.

vírus Apró fertőző részecskék álló RNS vagy DNS-fehérje körülvéve. Vírusok csak befecskendezésével a genetikai anyag a sejtekbe élőlények lehet reprodukálni. Bár a tudósok gyakran utalnak, hogy a vírusok, mint élő vagy halott, nem vírus valójában igazán él. Ez nem mint állatok do enni, vagy hogy a saját élelmiszer, hogy a növények csinálni. Azt kell eltéríteni a celluláris gépek egy élő sejt annak érdekében, hogy túlélje.

Zika vírus Egy vírus amit lehet átadás-hoz emberek keresztül a szúnyogok. Mintegy 20 százaléka fertőzött ember kap a beteg. Tünetek enyhe láz, kiütés és pinkeye, és általában gyorsan elhalványul. Egyre növekvő számú bizonyíték arra utal, hogy a vírus pusztító születési hibát is okozhat – microcephalia. A bizonyítékok is okozhat neurológiai feltételek, mint például a Guillain-Barré-szindróma.