Vadgesztenye fák nyújtanak egy virág jelenik meg, de a termék semmi ehető

Vadgesztenye fák nyújtanak egy virág jelenik meg, de a termék semmi ehető


Minden tavasszal, a vadgesztenye fa, a University of Colorado Boulder Campus helyezi a virág jelenik meg, amely leállítja az emberek, még néhány, a multitasking hallgatók, a zenéjüket.


A fa az északi Anikó könyvtár, a rekreációs központ nyugatra és keletre Mackey Auditorium. Hogy a fa van már bájos minket évtizedek óta.


A vadgesztenye körülbelül 45 láb magas, és van egy kupolás koronát, kissé lankadt ága felfelé, a végén. A lombozat is buja, minden levél összetett, öt-hét szórólapok 4-12 hüvelyk hosszú. Virágok vannak elrendezve tornyok vagy panicles körülbelül egy láb magas, mindegyik a sok virág. Virágai fehér, piros pont, elhalványul, a narancs, majd sárga, úgy, hogy minden feltöltési ki a sokszínű virágok.

Botanikusok hívják Aesculus hippocastanum, bár a közös neve vadgesztenye. Gyakori nevek tele van bizonytalansággal, és ez a közös név egy figyelemre méltó helytelen elnevezés. Először is ez nem egy igazi gesztenye, és ez nem szorosan kapcsolódik őket, csak hasonló-ban megjelenés. Ez az úgynevezett vadgesztenye, mert a dió lehet halálos, a lovak. Azonban, szarvasok és a medvék fekete örült a diót, és enni őket, ha azok rendelkezésre állnak.


Ne feledje, hogy a hagyományos nyaralás dal "Gesztenye pörkölés a egy kandalló," tette híressé a Nat King Cole? Ezt a dalt utal, hogy igaz, sült gesztenye, Castanea, nemzetség és azok gesztenye ehető, ízletes és tápláló. Az amerikai gesztenye, Castanea dentata, egykor a legnagyobb fa fa, a keleti lombhullató erdő, érett fák magasabb, mint 100 láb, trunks 5-10 méter átmérőjű. Gesztenye erdők chestnut blight 1904 és 1950 között lerombolták.


A Aesculus nembe 13-19 fafajok, néhány tévesen nevezett gesztenye és mások az úgynevezett buckeyes. A hat faj Észak-Amerikában őshonos, és a többi őshonos Eurázsia. Meglepett, hogy megtanulják, hogy a vadgesztenye őshonos a Pindus Mountains, a Görögország és Albánia és a Balkán-hegység, bolgár és szerb. Kertészek vadgesztenye vezetni városok és a városok Európában, Skandinávia, az Egyesült Királyság és Észak-Amerikában. Eurázsia nemzetségébe leggyakrabban elnevezett gesztenye, míg a név buckeye csak azokra a faj Észak-Amerikában őshonos.


Az Ohio buckeye, Aesculus glabra, az Ohio állami fa, és egy Nyugat-pennsylvaniai eljuttatásig Texas keresztül a Midwest. Buckeye is használták, ha a kifejezés Ohio a korai telepesek Becéző szavak. Azonban hibáján kívül a saját, a fa volt elfogadott, mint egy az Ohio állami Egyetem, amely van, véleményem szerint jelentősen sullied a hírnevét, nem csinált semmit felidézni ellenségeskedés egy ártatlan fa labdarúgó-válogatott kabalája.


Vadgesztenye és más Aesculus nemzetség tagjai, hogy a félelmetes tömb of kémiai védekezés, a fa, gyümölcs vagy diófélék no részei ehető. A védekező vegyületek közül a legfontosabb a egy szaponin nevű aescin és a glükozid nevű aesculin, egyaránt figyelembe véve a nevüket, az a nemet Aesculus. De vadgesztenye szintetizálása más védekező vegyületek is. Például bennszülött amerikaiak zúzott a dió kivonat vagy elkábítja vagy megöli hal méreg, és ezek blansírozott a dió kivonat tanninok gyógyítani a bőr.


Bár ezen vegyületek némelyike gyógyszer használ, túl veszélyes, hogy lehet használni, mint a tünetek, vagy csapás otthoni jogorvoslatokról. A védekező vegyületek ismert mellékhatásai között szerepel az "akut anafilaxiás reakció" és az "akut veseelégtelenség."


A naplóját Anne Frank írt neki ablakban látható vadgesztenye most eszébe jutott, mint az Anne Frank-fa. Mielőtt a fa augusztus 2010-ben meghalt, magok vettek és csíráztatott, 11 utódok létrehozására, hogy átment egy hosszadalmas karantén Indianapolisban. Az Anne Frank vadgesztenye most ültetés két holokauszt központ és más történelmi jelentőségű területek szerte az országban.