Hogyan növényi alapú terápiák adhat a menopauza tünetei Relief

Hogyan növényi alapú terápiák adhat a menopauza tünetei Relief


, Ha tapasztal a menopauza tüneteit, lehet, hogy a kísértés, hogy próbálja ki a szója-alapú élelmiszerek, vagy gyógynövény-kiegészítők kap mentességet. De ezek úgynevezett növényi alapú terápiák tényleg működik?

Egy új elemzést azt mondja, ezek a terápiák nyújthat szerény csökkenését néhány – de nem minden – menopauza tüneteit. Elemzés, Erasmus University Medical Center, a holland kutatók által vezetett vizsgálta meg, több mint 60 korábbi vizsgálatok, hogy a tesztelés különböző növényi alapú terápiák, beleértve egyes szója élelmiszerek és gyógynövény.  Összességében a kutatók elemezték 62 vizsgálatok 6,653 nők.

Az elemzés azt mutatta, hogy a szója izoflavonokkal az élelmiszer- és kiegészítők javult néhány menopauza tüneteit, ideértve a szerény csökkenését, a hőhullámok, és a hüvelyszárazság, de nem csökkentik lényegesen az éjszakai izzadás.

Izoflavonoidok egyfajta phytoestrogen, növényi eredetű vegyületeket, amelyek utánozzák az ösztrogén. Élelmiszerek magas szója izoflavon a tofu és tempeh, miso natto.

Gyógynövény

A tanulmány azt is megállapította, hogy több gyógynövények javult a menopauza tüneteit. Vörös lóhere, egy gazdag forrás-és a fitoösztrogének formononetin, biochanin A, daidzein, genistein volt. Vörös lóhere járt, éjszakai izzadás javulása, de nem a hőhullámok gyakoriságát.

Újabb gyógynövény például ERr 731, izolált Rheum rhaponticum, kivonat és pycnogenol, egy erdei fenyő kéreg kivonatot, csökkentette a hőhullámok egy 24 órás időszakban. Azonban a kutatók azt mondják, további kísérletekre van szükség, mert bizonyítékok korlátozódik.

Érdekes módon a kutatók megállapították, hogy fekete cohosh-kiegészítők és a kínai gyógynövények dong quai, mint a széles körben használt enyhítésére menopauza tünetei, nem csökkenti menopauza tüneteit.

A eredmények voltak egy kicsit a vegyes zsák, azt mondja a női egészségügyi szakember Holly L. Thacker, MD.

"E tanulmányok mutat javulást a hőhullámok, de nem éjszakai izzadás, vagy éjszakai izzadás, de nem a hőhullámok," mondja Dr. Thacker. "Így a take-home üzenet az, hogy súlyos klimaxos tünetek, akkor kell látni, az orvos és nem kell félni az igazi probléma, amely hormon hiány kezelésére."

Klasszikus klimaxos tünetek, amelyek eredményeként a veszteség az ösztrogén hormon, amely sok nő nem tud kezelni egyedül kiegészítő terápiák, mondja.

"Annak ellenére, hogy menopauza természetes esemény és nem mindenki hormonális hiányos, az emberek, akik a hormonális hiányos kell nem rosszul érzi magát arról, hogy a hormon, hogy a probléma kezelésére," mondja.

Kiegészítők hordoz kockázatot

Ezek a vizsgálatok jelölje ki a sok női vágy egy természetes, növényi alapú alternatív a menopauza tüneteit, mondja Dr. Thacker. Sok nő úgy dönt, használ a kiegészítő terápiák helyett hormonpótló terápia az egészségügyi következmények miatt.

De eddig sem a kiegészítő terápiák is lényegesen hatékonynak bizonyult.

Nők enyhe klimaxos tünetek enyhítésére, akik szója diéta élelmiszer keresztül adhat, de kell beszélni, hogy az orvos mielőtt kiegészítők, mondja Dr. Thacker.

Nem szükség lehet egy vényköteles felár ellenében, de kiegészíti még kockázatát hordozzák, mondja Dr. Thacker. Például, más tanulmányok kimutatták, hogy túlzott használata a néhány szója kiegészítók növelheti egy nő kockázata a rák bizonyos típusai.

Menopauza egy jó ideje a nők egészségügyi szokásait számba venni –, mint a diéta és a testmozgás – és kap egy rendszeres vizsgálatát a nők egészségügyi orvos, Dr. Thacker azt mondja:.