Növényi kivonat harc agydaganat

növényi kivonat harc agydaganat


Silibinin egy kiváló biztonsági profil van az emberben, és jelenleg a májbetegség és mérgezés kezelésére használják. A Max Planck Institute of Psychiatry Münchenben a tudósok felfedezték tudósok a Helmholtz Zentrum München sejttenyészetek, állati modellek és emberi daganat szöveti együttműködve a silibinin Cushing betegség által okozott az agyban, az agyalapi mirigy daganat ritka hormon állapot kezelésére is alkalmazható. A kutatók már benyújtotta a szabadalmat, és most a klinikai vizsgálatokban silibinin mint egy nem-invazív kezelési stratégia terv. Így a jövőben a betegek nem lehet, hogy agy műtét többé.

<p>Treatment with silibinin, a constituent of milk thistle seeds, alleviated symptoms of Cushing Disease in cell cultures, animal models and human tumor tissue. In future, patients might not have to undergo brain surgery anymore.</p><p>&nbsp;</p>Zoom kép

Kezelés silibinin, egy összetevője a tej bogáncs vetőmag, enyhíteni tünetei Cushing betegség-ban sejtkultúrák... [tovább]

© Curtis Clark, Wikipédia (CC BY-SA 2,5)

Cushing betegség, hogy nem szabad összetéveszteni a Cushing-szindróma, okozza az agyban, az agyalapi mirigy daganat. A tumor titkok megnövekedett mennyiségű a stressz hormon adrenocorticotropin (ACTH) követi a mellékvesék, ami gyors súlygyarapodás, magas vérnyomás és izomgyengeség a kortizol release. A betegek hajlamosak a csontritkulás, fertőzések és lehet kognitív diszfunkció, vagy akár a depresszió. A 80-85 % a betegek a daganat a kényelmetlen agy műtét el kell távolítani. Működésképtelenné esetében jelenleg csak egy célzott terápia jóváhagyott sajnos emiatt intenzív mellékhatások, mint a hyperglykaemia több mint 20 % a betegek.

Tudósok ezen a környéken: Günter Stalla, endokrinológus, a Max Planck Institute of Psychiatry Münchenben, a most felfedezett ban sejtkultúrák, állati modellek és emberi daganat szövet, hogy egy ártalmatlan letelepít kivonat Cushing betegség kezelésére alkalmazható. "Silibinin a tej thistle magok aktív alkotó jelentős. Ez egy kiváló biztonsági profil van az emberben, és már használják a kezelésére, májbetegség, és mérgezés,"magyarázza Marcelo Petrovics-Pereda, vezető tudós a jelenlegi tanulmány megjelent a neves tudományos folyóirat Nature Medicine. Silibinin kezelés után tumorsejtek újraindította a normál ACTH-termelést, daganat növekedése lelassult és a Cushing betegség tünetei eltűnt egerekben.

2013-ban a Max Planck tudósok iktatott egy szabadalom a egy széles körű természetes és kémiai vegyületek, beleértve a silibinin, agyalapi mirigy daganat kezelésére. Emberek, ami csak 5.5 100.000 ember világszerte kifejleszteni, Cushing-kór, összehasonlítva ez a feltétel akkor nagyon gyakori a több pets. Például 4 %-a kutyák és a lovak is 7 % szenved Cushing betegség. Így a kutatók most tervezi, hogy sajátos összetételű egy nagyon tiszta anyag és lassú felszabadulását az aktív összetevő silibinin teszt a klinikai vizsgálatokban.

Silibinin: Hatásmechanizmus

"Tudtuk, hogy Cushing betegség okozza a túl sok ACTH felszabadulását. Így azt kérdeztük magunktól, mi okozza ezt a termelésen keresztül, és hogy hogyan állíthatja meg,"mondja Paez Pereda. Az első kísérletek a kutatók megállapították, rettenetesen nagy mennyiségű hő lökés fehérje 90 (HSP90) a daganat szöveti Cushing kór betegek. Normál mennyiségű HSP90 segít helyesen dobni egy másik fehérje, a glükokortikoid receptor, ami viszont gátolja az ACTH. "Mint vannak túl sok HSP90 molekulák a daganat szöveti, ezek ragaszkodni a glükokortikoid receptor," magyarázza Paez Pereda. "Azt találtuk, hogy silibinin kötődik HSP90 tehát helyeslés glukokortikoid receptor molekulák a HSP90 feloldódni. A silibinin lehet, hogy felfedezték egy non-invazív kezelési stratégia nem csak a ritka Cushing-kór, hanem egyéb feltételek, bevonva a glukokortikoid receptor tüdő tumorok, akut limfoblasztos leukémia vagy myeloma multiplex,"arra a következtetésre jutott Paez Pereda.