Növényi kivonatok, mint Atternatives, kémiai, rovar repellensek

, növényi kivonatok, mint a kémiai, rovar repellensek atternatives


Ízeltlábúakat veszélyes vektorok ügynökök a halálos betegségek, amelyek lehet hit vagy világméretű járványokig az emberek és állatok a növekvő világ népességének. Ezek közül a kullancsok továbbítja több kórokozó fajok, mint bármely más csoport, a vér-etetése ízeltlábúak világszerte. Így a hatékony és környezetbarát ellenőrző kullancs vektorok egy folyamatosan változó környezetben rendkívül fontos kihívást jelent.

Regény számos útvonalakat kellett volna kísérelni megelőzésére és ellenőrzésére kullancs által terjesztett betegségek, beleértve a (i) irányított kullancsok; vírus elleni vakcina (ii) a feromon-alapú ellenőrzési eszközöket, különös tekintettel a "csalétek és ölni" technikák; (iii) a biológiai védekezési programok támaszkodva ketyeg természetes ellenségek és kórokozók; és (iv) az integrált kártevő-elhárításra gyakorlatok kullancs kölcsönhatások állatállomány csökkentését célzó. Azonban a kiterjedt alkalmazási atkaölő és kullancs repellensek továbbra is a két leghatékonyabb és kész--hoz-használ stratégiák.

Sajnos, a első egy korlátozott, a gyors fejlődés a kullancsok ellenállás, valamint kapcsolatos súlyos környezeti aggodalmakat. Másrészt a források hatékony kullancs riasztó növények hasznosítása, gyakran ígéretes. Itt áttekintettük a jelenlegi ismeretek, atkaölő vagy riasztószerek ellen kullancs vektorok közegészségügyi jelentőségű, különös tekintettel az Ixodes ricinus, Ixodes persulcatus, Rhipicephalus pulchellus, Haemaphysalis longicornis, Haemaphysalis bispinosa, Amblyomma cajennense, Hyalomma anatolicum, Hyalomma marginatum Pentatoma, Rhipicephalus (Boophilus) microplus, Rhipicephalus appendiculatus, Rhipicephalus turanicus és Rhipicephalus sanguineus növényi kivonatok hatékonyságára vonatkozóan.

Nyolcvanhárom növény faj 35 Botanikai család választottak. A leggyakoribb botanikai családok kihasználni a források atkaölő szerek és repelensek kullancsok ellen, Asteraceae (15 %-a válogatott tanulmányok), Pillangósvirágúak (9 %), Árvacsalánfélék (10 %), faanyagok (5 %), burgonyafélék (6 %) és Verbenaceae (5 %) voltak. Regressziós egyenlet elemzés azt mutatta, hogy az irodalom nőtt évente körülbelül 20 %-kal (időszak: 2005 – 2015).

Végül, az utolsó rész betekintést a jövőbeli kutatási tárgyalt. Mi összpontosít néhány ellenmondások jövőbeli adatgyűjtés és elemzés. Jelenlegi kritikus pontok elsősorban foglalkozik (a) nem egységes az alkalmazott módszereket, amelyek megakadályozzák, hogy megfelelő összehasonlítást az eredmények; (b) pontatlan vizsgált koncentrációkat, gyakran 100 %-os koncentráció megfelelt a bruttó kivonat, ahol a kivont anyagok pontos összegét nem ismert; és (c) nem homogén mérete tesztelt kullancs stádiummal és fajok.

Átfogó, a tudás össze ez a felülvizsgálat hasznos lehet az összehasonlító szűrés, növényi eredetű készítmény, annak érdekében, hogy újabb és biztonságosabb kullancs ellenőrző eszközöket fejlesszenek ki, kiterjedt számok között.