Tudósok használhatja lucerna növények a betakarítás az arany nanorészecskék

Tudósok használhatja lucerna növények a betakarítás az arany nanorészecskék


Rendes lucerna növények használják, mint a miniatűr arany gyárak hogy egy nap adhat a nanotechnológia ágazat a folyamatos termés, arany nanorészecskék.

Egy nemzetközi kutatócsoport a University of Texas-El Paso (UTEP) és a mexikói speciális a munka, a Stanford szinkrotronsugárzás laboratórium (SSRL)--része a Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) Menlo Park, Kalifornia A kutatók segítségével, apró gyárak, mint a lucerna természetes, élettani kell fémek kinyerése a közeg, amelyben növekszik. A legtöbb érték itt, hogy a lucerna arany kivonatát a közepes, és tárolja formájában a nanorészecskék--alig egymilliárdod egy méter átmérőjű arany foltokkal tarkítva. Megállapításaikat a április kérdése Nano levelek, az amerikai kémiai társaság kiadványa teszi közzé.

"Ez a tanulmány csak egy a több száz innovatív kutatási projekteket, amelyek kihasználják az egyedülálló tulajdonságai szinkrotron x-sugarak által SSRL," mondta Keith Hodgson, az igazgató, a SSRL és a Stanford Egyetem kémia professzora.

A félvezető iparban már hosszú értékelni, az oxidációs ellenállás és a hő- és elektromos vezetőképesség-arany. Most, a könyörtelen és gyorsul a meghajtó felé egyre kisebb vezetékek, csatlakozók és átmenő furaton keresztül egyre kisebb félvezető eszközök teszi még fontosabb, hogy az emberek, akik nagyon kis dolgok tulajdonságokat. Következésképpen a nanotechnológia ipar, nagyon érdekelt a folyamatokat, hogy az arany nanorészecskék a nano-méretű elektronikai és optikai eszközök.