Mi az a Genistein?

Mi az a Genistein?


Genistein egy olyan polifenol, amely megtalálható a szójabab és egyéb növények, mint a vörös lóhere és a kudzu. Ez egy olyan típusú egy izoflavon ismert flavonoid. Gyakran megtalálható izoflavon daidzein, genistein, és együtt tartják a szója izoflavon. Ezek a vegyületek széles körben tanulmányozták az emberi egészségre gyakorolt hatásaik. Ők összefüggésbe hozták a rák a lakosság tanulmány, hogy vizsgálja meg a táplálkozás és a betegségek mértékének csökkenését.

Mindkettő-ból ezek a molekulák képesek állati és emberi ösztrogén receptorokhoz kötődve. Emiatt ezek az úgynevezett fitoösztrogének. Receptorok cellular tevékenység ösztönzése, amikor egy adott vegyület megköti őket. Genistein ösztrogén receptorokhoz kötődik, és a tevékenységet, de nem olyan hatékonyan, mint az emberi ösztrogén serkenti. Így ez részben blokkolja az ösztrogén hatását. Ez lehet venni, a rák, hogy hormon részt vesz a fejlesztés, mint például a prosztata-és mellrák elleni védő hatás.


Ázsiában szója fogyasztása sokkal magasabb, mint nyugaton, és esetleg 20-szor magasabb. Szója termékek – például a lisztet, a tejet, a tofu és a szójabab magukat – könnyen fogyasztják. Vizsgálata a diéta, a lakosság, az emberek és a betegség aránya tanulmányok azt találták, hogy a japán férfiaknak jelentősen alacsonyabb a prosztatarák mint amerikai férfiak. Ázsiai nők is alacsonyabb a mellrák, mint nyugati nők. Ezek a különbségek azt feltételezték, hogy a diéta szója mennyisége közötti különbségek miatt.


Genistein kimutatták, hogy lassú a növekedés a rákos sejtek a laboratóriumi vizsgálatok számos. Ez birtokol több különböző biokémiai tulajdonságait, azonkívül szereplés mint egy phytoestrogen, hogy ezek a hatások a rákos sejtek eredményezhet. Rákellenes tevékenységét elég jelentős ahhoz, hogy az szerepel a National Cancer Institute kábítószer szótár. Az időzítés annak használata a kezelés fontos, azonban, mivel egyes tanulmányok azt találták, genistein, hogy növeljék a meglévő mellrák terjedését. Kezelése összetett, amely blokkolja a betegek ösztrogén lehet javítani ezt a hatást.


Ez izoflavon is úgy tűnik, hogy a hatása a csont veszteség, amely akkor jelentkezik, ha menopauza elindult, és az ösztrogén szintje csökken a nők. Ez is okozhat a csontritkulás, és súlyosan legyengítő. Ösztrogén kezelés hozzászokott lenni gyakori a postmenopausalis nők, ezek a hatások megakadályozására, de a kutatások azt mutatják, hogy veszélyes mellékhatásai. Kezelés genistein talált növelése csontsűrűség, a nők, akik vette, mint étrend-kiegészítő.


Genistein is egy erős antioxidáns. Ez a tevékenység DNS védelme az oxidatív károsodás és mutációk bekövetkezését megelőzni. Ez is tarthatja a koleszterin, oxidáló, és hozzájárul a kockázatát a szívroham. Ez izoflavon feltételeztük, hogy véd a szívroham.


Lehet abban, hogy ez a vegyület, mint étrend-kiegészítőt, azonban a mellékhatások. Ez is okozhat gyomor-bélrendszeri problémák. Van néhány kutatás azt sugallja, hogy ez ronthatja az immunrendszert. Daidzein nem úgy tűnik, hogy ezek a mellékhatások. Lehet, hogy bölcs dolog-hoz megpróbál és kap az elónyei szója izoflavonoidok kizárólag eszik több szója, ahelyett, hogy figyelembe véve a genistein étrend-kiegészítők.