Yucca: A növény számos felhasználási

Yucca: A növény számos felhasználási


Vezetői körül Dél-Kaliforniában, egy nem tud segíteni, de észre a fenséges yucca virágzó nagyságát minden tavasz – Isten gyertya, gyertya az Úr, chaparral yucca, spanyol bajonett vagy kard, Don Quijote yucca és sok más nevek, hogy nem fogok belemenni itt. A faj helyi Santa Clarita völgy Agua Dulce és Acton – és a legtöbb a dél-kaliforniai – beleértve a yucca whipplei.

Yucca tartják a "túlélés növény." miért? Mert az összes források ezt a növényt is képes. A történelem során az emberek vették igénybe a yucca sok használ, és mi folytatódik-hoz használ ez ma.

A több száz éves amerikai indiánok volna fel a yucca minden elképzelhető – élelmiszer, kötélen, építési anyagok, így a cipő és szandál, kötél, hálók, kosarak, és használatával a levelek, szappan, sampon és élelmiszer.

A fiatal virágok ehetőek, de lehet keserű, ha nem mosott többször fogyasztás előtt. A gyümölcsök is nyersen, és a szárított magokat lehet pörkölt és őrölt diófélével. Yucca gyökér is fogyasztják, mint a burgonya, de sokkal több keményítőt tartalmaz.

Megjegyzés: A nem világos számomra, mely fajok, yucca-gyökér az ehető. Úgy hallottam, hogy egyes fajok yucca lehet enni, és néhány nem, így győződjön meg arról, hogy kérje szakértők vagy a yucca különböző növényfajok a kutatás előtt eszik olyan az a növényi részek.

Élelmiszer, azonkívül a levelek lehet kezelni, és használni, hogy a madzag. Ez mindig egy szórakoztató "kemping" tevékenység vagy egy nagy lecke, a cserkészek és bármilyen korú gyermekek.

Először is vágni néhány, a levelek a növény aljáról. Legyen óvatos, nem leszúrni magát a tövis, hogy nyúljanak a levél végére. Távolítsa el a thorn, a levéllemez csúcsán. Áztassa a levelek, a víz, amíg elég puha, könnyen meghajlítani (kb. 10-15 perc) –, de ne dobja ki a víz.

Ezután távolítsa el az átázott leveleket, és a font őket egy szikla a szétesés, a szálak. Amint a szálak kezdenek tépik szét, lesz Tépje őket be szál könnyen. Hogy három vagy több szál, és fonjuk be őket. Ha ezzel megvagy, hogy ez, össze több fonott szál együtt, vagy használja őket külön-külön, hogy amit szeretne – kötéláru, ékszerek, egy kosár, szandál.

Helyezze a szálak a napon megszáradni. Egyszer ők száraz, az alábbi fontosabb alprogramokból áll szinte törhetetlen. Észre fogja venni, hogy a maradék víz, inkább szappanos. A víz is használható szappan, fürdésre, vagy a sampon. Lehetővé teszi a hajad meglepően lágy.

Vágja a thorn, a levéllemez csúcsán, és használni, mint a tű a varrás. Ezt a technikát használták több száz éve, hogy a ruha, cipő, kosarak, folt fel a testvére, stb. Egy nagyon hasznos termék, ha nem a Walmart közel által.

Van egy másik növény nagyon hasonlít a yucca, de írt "yuca." Ez a növény a manióka (manihot esculenta), melyik van teljesen különböző és független yucca.

Kutatása ezt a cikket, magyarázat, hogy a manióka gyökér ehető, és mások azt mondják, nem találtam. Azonban manióka gyökér használják, hogy tápióka.

A teljes manióka növények teljesen másképp néz ki, yucca whipplei. Manióka egy vágott egész Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerika egyes részein. Én is találtam egy blogot, hogy figyelmeztette a "yucca-gyökér" élelmiszer boltok, vásárlás, mert a gyökér úgy találta, valójában, manióka, és nem a yucca, és figyelmeztettek, hogy nem tudott enni anélkül, hogy nagyon beteg.

Aztán megint láttam egy recept online, ahol egy nő kijelentette, a nagymamám használják, hogy a yucca-gyökér, a Jukka vagy a manióka gyökér. Zavarba ejtő, hogy mondjuk a legkevésbé. Talán-a ' ez készített, vagy főzés előtt kezelni? Azt javaslom, szorosan kutató előtt fogyasztásából a yucca, yuca, manióka, vagy egyéb gumós gyökér, amellyel Ön nem ismeri.

Yucca, egyedülálló. Ez birtokol egy klasszikus szimbiotikus kapcsolatban, amit csúcsok akármi más. Ez magában foglalja a yucca növény és a jukkamoly, a Tegeticulla yuccasella. A kapcsolat a kettő között létezik évmilliók.

A növény, sem a moly nem tud élni a másik. A lepkék lárvái attól függ, hogy a magok a yucca, a táplálkozás, és a növény lehet beporzású, csak a jukkamoly végzi.

A férfi és női lepkék gubók élő és közelednek a yucca növény, amikor ők kész társ. Amikor a nőstény készen áll, hogy állapítson a tojásait, ő gyűjti yucca pollen egy virág a csomagolás alatt a fejét a pollen. Ő majd repül a különböző virág vagy yucca növény, ahol egy lyuk a petefészek, a virág nyílik meg, és meghatározza a neki a tojás belsejében. Egy kis mennyiségű pollen kaparó ő csápok, aztán megy a stigma, a virág, és teletöm a pollen-ba apró depresszió stílusát. Mielőtt a nőstény elhagyja az állomány, ő jelöli a virág a pheromone, ami megmondja a későbbi nők, hogy nem az első, hogy tojik a virág. A jövevény hagyhat kevesebb tojást, vagy nincs egyáltalán. Ez segít, hogy megakadályozzák túl sok tojás keltető minden virág. A növény megszakítja a virág teljes egészében, ha túl sok tojásokat.

Lárvái táplálkoznak a yucca magok belül a gyümölcs, és ás ki a gyümölcs elfogyasztása után. A lárvák majd ás a földbe, hogy saját cocoon, és a következő tavasszal visszajátssza a rendezvény teljesen vége újra.

Azt mondják, vannak sok orvosi felhasználása yucca, hogy jó kezelésére, ízületi gyulladás és ízületi fájdalom, bőrbetegségek, asztma, fejfájás és osteoarthritis. Yucca kivonatát használták kezelésére a migrén, colitis, fekélyek, köszvény, bursitis, magas vérnyomás és koleszterin, és a rendellenességek a vese, a máj és az epehólyag. Kutatók felfedezték, hogy olyan vegyület található, yucca kivonat gátolja a csomósodás a vérlemezkék, megakadályozza a vérrögök.

Bár a gyógyászati célra a yucca is megjegyezte, több száz éve, a Placerita kanyon jellegű központ Associates nem ajánlom, vagy záradékolja felhasználása olyan természetes növényi orvosi célokra. Konzultáljon orvosával vagy más egészségügyi szakember, mielőtt használni minden természetes növényi gyógyszerek kezelés vagy célokra.